Casa de Vinuri Cotnari Podgoria Cotnari

SELECȚII COTNARI

Love this post.0

FRÂNCUȘĂ, CHATEAU, BLANC, BUSUIOACĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ ROSE,
FETEASCĂ NEAGRĂ

ALB SEC
Frâncușa, vinul sec al podgoriei Cotnari, reușește să adune
parfum fin, lejer și aromă particulară, conferindu-i o notă florală
autentică. Culoarea galbenă cu nuanțe verzui bucură ochiul, iar
gustul unic, datorat unei note înviorătoare este susținut de o
bună aciditate. Aroma delicată și parfumul sunt caracteristicile strugurelui bine copt, nota de prospețime și fructuozitate fiind
inconfundabilă.
Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive,
ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui
la grill, somon, scoici, fructe de mare.
12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C

ALB SEC
Specialiștii au “topit” calitățile soiurilor Tămâioasă Românească,
Fetească Albă și Francușă într-un cupaj ce și-a constituit o
personalitate distinctă și unică. Această “operă de artă
oenologică” reunește trăsăturile celor trei soiuri nobile locale
într-o personalitate puternică, acoperind astfel o mare
diversitate de gusturi și preferințe ale iubitorilor de vin sec.
Recomandări culinare:
Preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive,
ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui
la grill, somon, scoici, fructe de mare.
12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C

ALB DEMISEC
Este reprezentantul noii generații de vinuri de Cotnari, născut
prin îmbinarea fericită dintre vigoarea și generozitatea soiurilor
tradiționale românești și tehnologia modernă de vinificație.
Acest vin alb demisec, de o remarcabilă consistență și armonie,
în care aromele florilor de câmp și cele de citrice se împletesc
cu savoarea proaspătă și rafinată a gustului, va încânta toate
simțurile.
Recomandări culinare:
gustări, carne de pasăre, de vânat, aperitive, mâncăruri pe bază
de carne albă.
12,5 alcool volum
Servire 8-10 °C

ROSE DEMISEC
Busuioaca te cucerește de la prima întâlnire prin culoarea sa
strălucitoare, roz antic, cu nuanțe de trandafir. Aromele de
căpșune și frăguțe de pădure sunt desăvârșite de gustul intens
fructat, cu aciditate medie.
Recomandări culinare:
preparate din pește, moluște, raci, carne de pasăre, aperitive,
ficat de rață sau gâscă, brânză de capră, brânză de burduf, pui
la grill, somon, scoici, fructe de mare.
14 alcool volum
Servire 8-10 °C

ROȘU SEC
Fetească Neagră te întâmpină cu o aromă unică și elegantă, dar
cu o puternică personalitate. Tipice soiului de Fetească Neagră,
notele de prune uscate sunt completate cu cele de cireșe negre,
vișine mature, mure, afine și coacăze negre.
Recomandări culinare:
carne roșie, grătar, brânzeturi mai picante.
13,5 alcool volum
Servire 16-18 °C

ROSE DEMISEC

ROSE DEMISEC
Feteasca Neagră rose îmbină tradiția acestui soi cu
modernismul gusturilor actuale. În varianta rose, notele de fructe de pădure roșii sunt completate cu discrete tente de
petale de trandafiri. Gustul intens fructat este dominat de o
bună aciditate.
Recomandări culinare:
carne de pasăre, preparate de pește, somon, scoici, fructe de
mare condimentate.
14 alcool volum
Servire 8-10 °C


FRÂNCUȘĂ SPUMANT ALB EXTRA SEC
Frâncușă, vinul spumant extrasec al podgoriei Cotnari, are
identitate ușor de recunoscut prin nota vioaie susținută de o
bună aciditate. Culoarea galben-pală sau galben verzuie,
perlația fină, aroma vegetală de strugure pârguit și gustul
echilibrat consistent, conferă vinului spuman toate calitățile
care încântă deopotrivă ochiul, mirosul și gustul.
Recomandări culinare:
Se servește ca aperitiv.
11 alcool volum
Servire 6-8 °C

Pe același subiect

CASA DE VINURI COTNARI

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect ambițios, început în anul 2007, prin înființarea în podgorie de noi plantații, formate din tradiționalele soiuri Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca și Feteasca Neagră. Casa de Vinuri Cotnari a luat naștere din inițiativa celei de-a doua generații a principalilor acționari […]

Love this post.0

Cotnari…ca pecetea pe un hrisov

,, Nu există o altă podgorie românească despre care să se fi scris atât de mult” Jurnalist cu mare experiență în presa de turism – Mihai Ogrinji este cel care de peste 35 de ani editează și scoate de sub tipar renumita revistă ,,România Piorească”. Este membru în multe asociații de scriitori și jurnaliști, fiind […]

Love this post.0

PACHETE TURISTICE LA CRAMA COTNARI

PACHET 10 €/pers Pachetul este accesibil doar cu rezervare minim 10 persoane, în fiecare zi de luni pana vineri, pana la ora 15:30, în incinta Combinatului de vinificaţie Cotnari – intrarea de pe şoseaua Târgu Frumos – Botoşani, în dreptul localităţii Cotnari. Vizită în cramă + O sticlă de vin cadou PACHET 15 €/pers Pachetul […]

Love this post.0